Emile Verhaeren
Museum

EDUCATIEF

Wij nodigen graag de leerkrachten uit om met hun klas een leerrijk bezoek aan het Verhaerenmuseum te brengen, en samen met de leerlingen de poëtische wereld van de Belgische dichter Emile Verhaeren en het dorp Sint-Amands-aan-de-Schelde te ontdekken.

Indien gewenst willen wij graag voor de leerkrachten meer toelichting geven over de inhoud van de tentoonstelling en de opzet van het educatief dossier.

Een schoolbezoek (max. 25 leerlingen per gids) duurt ongeveer 2 uren. Er is gelegenheid tot lunchen in cafetaria Dorpshuis De Leeuw. Gratis toegang voor leerkrachten.

Schoolbezoeken kunnen tot die datum gereserveerd worden. Voor alle informatie kunt u ons bereiken via 052/33.08.05 of  verhaerenmuseum@skynet.be

LAGERE SCHOOL

Samen met je klasgenoten ga je op tocht langs de woeste waters van de Schelde, op zoek naar de mysterieuze dichter die begraven ligt aan de oever in Sint-Amands.
Aan de hand van een ontdekkingsboekje kom je meer te weten over Emile Verhaeren, zijn gedichten, zijn leven, ….

SECUNDAIR ONDERWIJS – 3DE GRAAD

De Vlaamse, Franstalige dichter en kunstcriticus Emile Verhaeren geldt als één van de markantste figuren uit de Belgische letteren van de jaren 1900. Vertaald in meer dan 25 talen, laat hij ons een oeuvre na dat een belangrijke plaats in de wereldliteratuur inneemt en nog steeds aanspreekt. Daarom ontwikkelde het Verhaerenmuseum een educatieve brochure voor leerlingen van de 3e graad secundair onderwijs om kennis te maken met deze beroemde dichter.

Download hier de brochure

LEERKRACHTEN

Exclusief voor leerkrachten van de derde graad van het lager en secundair onderwijs organiseert het museum jaarlijks enkele leerkrachtennamiddagen. Tijdens deze kennismakingsdagen worden leerkrachten ondergedompeld in de wereld van Emile Verhaeren en worden de educatieve programma’s en lessuggesties voorgesteld.

De leerkrachtennamiddagen worden aangekondigd via Klasse

This site is registered on wpml.org as a development site.