Emile Verhaeren
Museum

Verhaeren Hommage met Bart Verstraeten en Tristan Faes

Naar aanleiding van de Verhaeren-hommage op zondag 27 november 2022 – de sterfdag van Verhaeren – proberen we zoals altijd een bijzonder programma samen te stellen. Componist en  pianist Bart Verstraeten schreef tien liederen geïnspireerd door Les Heures claires, de cyclus liefdesgedichten van Emile Verhaeren. Samen met zanger Tristan Faes brengt hij deze liedcyclus in première voor de leden van het Emile Verhaeren Genootschap. Het wordt een unieke belevenis.

Verhaeren-hommage met Bart Verstraeten en Tristan Faes op zondag 27 november 2022 om 11u in zaal De Leeuw, naast het Emile Verhaerenmuseum. Toegang: 15 €. Leden E. Verhaeren Genootschap: 12 €. Gelieve vooraf in te schrijven: verhaerenmuseum@skynet.be.

Tenor Tristan Faes (°1981) studeerde koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en zang aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. Daarnaast is hij laureaat van Flanders Operastudio. Hij volgde lessen en masterclasses bij onder andere Gidon Saks, Lucienne van Deyck, Dame Ann Murray en Irwin Gage. Als solist was hij te horen in de Opéra Royal de Wallonie, de Nederlandse Reisopera en het Grand Théâtre de Luxembourg. Als freelance koorzanger werkt hij regelmatig met de koren van Opera Ballet Vlaanderen, de Koninklijke Muntschouwburg en het Vlaams Radio Koor.

Componist en pianist Bart Verstraeten (1981) behaalde in 2004 het diploma van meester in muziek-theorieschriftuur aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen, waar hij harmonie, contrapunt en fuga volgde bij Peter Thomas. In 2006 voltooide hij zijn lerarenopleiding aan het Lemmensinstituut. In 2007 werd hij meester in muziektheorie-schriftuur, optie compositie aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium Antwerpen bij Luc Van Hove en Wim Henderickx. Tenslotte behaalde hij in 2014 ook zijn Masterdiploma piano (uitvoerende muziek/klassieke muziek) aan het Koninklijk Conservatorium Gent bij Johan Duijck. Hij volgde masterclasses bij pianisten Jonathan Powell, Eliane Rodrigues en Irene Russo. Momenteel is hij als leerkracht compositie en piano verbonden aan de academie voor Muziek en Woord Wilrijk.

In 2005 won hij met zijn pianotrio “Alla Zingarese” de prijs Klara Continuo in de Klara-compositieprijs 2005. Datzelfde jaar behaalde hij de prijs van de Belgische Artistieke Promotie in de compositiewedstrijd Walter Heynen met zijn “Trio voor fluit, altviool en gitaar”. De radiozender Klara selecteerde zijn composities “Capriccio” (viool en piano), “Hide and Seek” (viool, saxofoon en vibrafoon) en Napaea (strijkkwartet) voor respectievelijk de cd’s “Fingerprints 2”, “Fingerprints 3” en “Fingerprints 4”. In 2019 verscheen z’n eerste CD Perpetuum mobile met eigen pianocompositie gespeeld door pianist Geert Callaert. In 2021 verscheen z’n compositie Persephone op de CD ‘Aspri Mera’ van het Brasschaat Mandoline-Orkest. Zijn repertoire omvat composities voor piano, kamermuziek, mandoline orkest, koor,… die zowel in binnen- en buitenland werden uitgevoerd.

Meer info: https://bartverstraeten.wordpress.com

Duo Faes Verstraeten
This site is registered on wpml.org as a development site.