Emile Verhaeren
Museum

Peter Theunynck: De tuin van de dichter

Peter Theunynck (1960) is dichter, tekstschrijver en vertaler, auteur van een biografie over van Karel van de Woestijne (2010), een roman (De Slembroucks, 2016) en een graphic novel samen met Lies Van Gasse (2016). Als dichter debuteerde hij met Berichten van de Pan American Airlines & C° (1997). Sindsdien publiceerde hij een 10-tal bundels. In zijn poëzie heeft hij aandacht voor liefde en genegenheid, heimee en gemis, onvervuld verlangen, maar ook de natuur en de milieuproblematiek. Als vrije stadsdichter van Brugge (2013) was hij sterk betrokken bij de actie voor de vrijwaring van het Lappersfortbos.

Ter gelegenheid van de afsluiting van de tentoonstelling De gedroomde tuin presenteert Peter Theunynck ons verschillende van zijn gedichten die geïnspireerd werden door de wonderlijke omgeving van de tuin.

Lezing Peter Theunynck: De tuin van de dichter: zondag 6 oktober 2024 om 11u in de ontmoetingsruimte van het E. Verhaeren Museum. Deelname in de kosten: 3 €. Gelieve uw komst te melden via verhaerenmuseum@skynet.be

Peter Theunynck
This site is registered on wpml.org as a development site.