Emile Verhaeren
Museum

VERHAEREN HOMMAGE: MYRDDIN – UITTERLINDEN – CORNETTE

De liefdespoëzie van Emile Verhaeren – “Les Heures claires”, “Les Heures d’Après-midi” en “Les Heures du Soir” – is van een bijna onwereldse schoonheid en neemt een heel aparte plaats in zijn oeuvre in. Stefan Zweig noemde de trilogie van “Les Heures” “het onvergankelijkste, want meest persoonlijkste deel van zijn gehele werk”.  Wie kan deze poëzie beter vertolken dan het legendarische acteurskoppel Hilde Uitterlinden en Charles Cornette? Zij waren ooit de drijvende kracht achter de Internationale Nieuwe Scène en hebben in Vlaanderen en Europa roem geoogst met hun vertolkingen van Dario Fo (o.m. met Mistero Buffo). Zij brachten eerder ook de poëzie van Pablo Neruda en Federico Garcia Lorca op het podium, maar op 28 november brengen ze een keuze uit de liefdespoëzie van Emile Verhaeren. In hun heel eigen stijl brengen ze deze gedichten, zowel in het Nederlands als in het Frans.

Myrddin De Cauter staat in voor het muzikale tegengewicht. Myrddin is vooral gekend als flamenco-gitarist, maar ook jazz en zigeunermuziek staan op zijn repertoire. Reeds op jonge leeftijd ontdekte hij de wereld van de flamenco-muziek en ging in Spanje in de leer bij grootmeesters als Gerardo Nuñez, Manolo Sanlucar, Enrique De Melchior en Rafael Riquendi. Zijn gitaarspel is fenomenaal, doorleefd en onnavolgbaar. Hij is het levende bewijs dat men geen Spanjaard hoeft te zijn om flamenco-gitaar te kunnen spelen. Recent verscheen het 3e deel uit zijn solo-albumreeks bij Zephyrus Records: Monstruos y duendes – Médyn.

Hommage aan Verhaeren met MyrddinCharles Cornette en Hilde Uitterlindenzondag 28 november 2021 om 11u in zaal De Leeuw te Sint-Amands (E. Verhaerenstraat 71, 2890 Puurs-Sint-Amands). Voorverkoop: 12 €. Kassa: 15 €. Leden E. Verhaeren Genootschap: 10 €. Gelieve vooraf te reserveren via verhaerenmuseum@skynet.be.

Betalingen kunnen gebeuren op de rekening van het Emile Verhaeren Genootschap BE89 0014 5991 6785 met vermelding “Hommage Verhaeren: 28 november”. Het aantal zitplaatsen is beperkt. De geldende Covid-maatregelen worden gerespecteerd.

This site is registered on wpml.org as a development site.