Emile Verhaeren
Museum

PETER GOOSSENS: HET BLOED BRUIST

Peter Goossens is dichter en kunstschilder en is afkomstig uit Dendermonde. Hij debuteerde in 2015 met de bundel ‘Madrigalen van strijd en liefde’. In 2017 volgde de bundel ‘Als’; in 2018 de bundel ‘Banaliteit van de liefde’ en in 2020 ‘Laisser-aller’. Hij is regelmatig present op poëziemanifestaties in Nederland en België. Zijn vijfde bundel ‘Het bloed bruist’ – een pracht van een bundel – is net uit.

‘Het bloed bruist’ is een meer filosofische benadering over maatschappij en mens, over eenzaamheid en hoe in lelijkheid ook schoonheid zit. Er worden geen onderwerpen uit de weg gegaan. De gelaagdheid van de gedichten speelt in deze bundel een belangrijke rol. Ze bieden geen vragen of antwoorden, maar duiden. ‘Het bloed bruist’ is uitgave van de Nederlandse uitgeverij Heimdall.

Boekvoorstelling op zondag 7 november 2021 om 11u in de ontmoetingsruimte van het Emile Verhaeren Museum. Voor de gelegenheid zullen Vera Steenput en Petra Van den Berghe eveneens enkele van hun gedichten voorlezen. Muzikale begeleiding door Vera Steenput op draaiorgel. Gratis toegang. Gelieve uw komst te melden via verhaerenmuseum@skynet.be

This site is registered on wpml.org as a development site.