Emile Verhaeren
Museum

EMILE VERHAEREN, EEN DICHTER VOOR EUROPA

Bij leven al genoot Emile Verhaeren Europese roem: zijn gedichten werden vertaald in verschillende Europese talen, hij maakte tournees door landen als Frankrijk, Duitsland, Rusland, Groot-Brittannië… Hij telde ook verschillende Europese schrijvers en kunstenaars tot zijn vriendenkring.

We noemen Stefan Zweig, Rainer Maria Rilke, Auguste Rodin, André Gide, Maurice Maeterlinck, Théo Van Rysselberghe, Paul Signac, enz. Op een of andere manier belichaamde Verhaeren het idee van een Europese cultuur en hij schreef zelfs een authentiek Europa-gedicht. Hij was een Europees dichter, maar ook een man die hield van de kunsten. De tentoonstelling brengt een aantal zeldzame boeken, geïllustreerde uitgaven, foto’s en documenten bijeen die de Europese dimensie van de dichter toelichten.

Ontdek de kunstwerken van Théo Van Rysselberghe, Léon Spilliaert, Frans Masereel, Anto Carte, Aristide Maillol, Franck Brangwyn, Henri Ramah, Louis Baretta…

Van 22 mei tot 29 november 2016: tijdens weekends, feestdagen of op reservatie (11-18u). Tijdens de maanden juli en augustus is de tentoonstelling geopend van dinsdag tot en met zondag.

Vernissage: zondag 22 mei 2016 om 11u met een boekvoorstelling door Stefaan van den Bremt: Dorpen van zinsbedrog (Uitgeverij P).
Sponsor: Brouwerij Moortgat – Duvel.

LPD35

This site is registered on wpml.org as a development site.