Emile Verhaeren
Museum

Boomdromen

U kent ze wel, de bomen uit de omgeving: de eik, plataan, kastanje, beuk, linde, esdoorn, kerselaar, notelaar, wilg, noem maar op. Sommige leiden een eerder bescheiden bestaan, anderen hebben met de jaren werkelijk monumentale vormen aangenomen. Ze dwingen respect af. Maar niettemin worden zij ook bedreigd in hun bestaan: ze worden geveld of hopeloos verminkt omwille van bouwplannen, klachten van buren, allerhande regelgeving, een zonevreemd bestaan. De tentoonstelling Boomdromen wil een hommage zijn aan de boom in al zijn glorie; een hommage aan de boom die mede het leven op aarde mogelijk maakt.
Sinds het begin der tijden heeft de boom een plaats gehad in de verbeeldingswereld van de mens. Verschillende godsdiensten en volkeren hebben er betekenis aan gegeven, maar ook kunstenaars zijn er door gefascineerd. In deze tentoonstelling worden werken bijeengebracht van zeven kunstenaars die allemaal – op hun manier – geïnspireerd zijn door de boom: Donatella Bianchi, Frank Depoorter, Johan De Wilde, Roel Jacobs, Léon Spilliaert, Koenraad Tinel en Patrick Van Caeckenbergh. Zij tonen ons de boom zoals hij leeft in onze verbeelding: boomdromen. Het literaire luik wordt o.m. ingevuld door Peter Holvoet-Hanssen, Victor Hugo, Pablo Neruda, Rainer Maria Rilke, Paul Valéry, Emile Verhaeren.
Tentoonstelling open van dinsdag tot zondag (11-18u). Gesloten op maandag. Opening van de tentoonstelling met een poëzievoordracht door Koen Stassijns: zondag 5 juni om 11u. De receptie wordt aangeboden door brouwerij Moortgat.
This site is registered on wpml.org as a development site.